Organisatie

Het Nationaal Brandweermuseum wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zonder hun inzet zou het museum niet kunnen zijn wat het is. Ze zorgen voor het openhouden van het museum, verzorgen rondleidingen, verzorgen de catering en de kantine, verkopen allerlei artikelen in de museumwinkel, werken mee aan activiteiten en projecten, verzorgen de collectieregistratie en zorgen voor het onderhoud van de collectie.

Sinds 2011 is het Nationaal Brandweermuseum te Hellevoetsluis onderdeel van de Stichting Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI), samen met PIT-Expo Almere, het Nationaal Brandweer Documentatie Centrum (NBDC), het Nederlandse Politiemuseum en het Museum Bescherming Bevolking (MBB).