Hulp bij restauratie

P1012008 - kopie.JPG

Na jarenlang dienst te hebben gedaan bij brandweerkorps Gouda is de Magirus Deutz Mercur, die vanaf 1994 in het Nat. Brandweermuseum in Hellevoetsluis staat, toe aan een grondige restauratie.

Deze Magirus Deutz Mercur 120 F, gebouwd in 1960, biedt plaats aan 8 personen en heeft een Motorkracht opbouw. Het is een bijzonder voertuig dat zeker de aandacht trekt omdat het van een type is dat niet vaak gebruikt werd voor de bouw van een brandweervoertuig. Zo zijn er maar een paar van deze brandweerwagens in gebruik geweest in Nederland. Het Nationaal Brandweermuseum is daarom oprecht trots op deze brandweerwagen en wil hem graag weer in volle glorie aan het publiek laten zien.

Vrijwilligers van het museum voeren momenteel met zorg en aandacht de restauratie van het voertuig uit. Een flinke klus, welke naast veel tijd ook de nodige uitgaven aan materialen met zich meebrengt.

Blij verrast waren de vrijwilligers van de technische dienst dan ook toen zij afgelopen week onverwachts hulp kregen. Het was Pluster, de mascotte van Plusmarkt Trommel die in de werkplaats de handen uit de mouwen stak en de technische dienst een handje hielp.

Ook met de actie van Plusmarkt Trommel, waarbij op basis van toegekende sponsorpunten een sponsorbedrag aan o.a. het Nat. Brandweermuseum kan worden toegekend, zijn de vrijwilligers van het museum heel blij. Het museum hoopt zo voldoende sponsorgeld bijeen te sparen om weer wat materiaal aan te kunnen schaffen en een geslaagde restauratie van de Magirus een stapje dichterbij te brengen. Daarbij kan het museum ieders hulp gebruiken. Helpt u mee?