Activiteiten kerstvakantie

Presentatie2

Het Nationaal Brandweermuseum is de komende kerstvakantie ruim geopend met tal van activiteiten.

Om het verhaal van de brandweer in Nederland ook in de wintermaanden te kunnen vertellen zet het museum van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 haar deuren wijd open voor het publiek. Op museumdagen kunnen bezoekers dan van 10.00 tot 16.00 aan de Industriehaven 8  in Hellevoetsluis terecht om de bijzondere collectie brandblusmiddelen te bewonderen en van alles te weten te komen over de brandweergeschiedenis van Nederland. Daarbij worden er op verschillende dagen extra activiteiten voor de bezoekers georganiseerd.

Zo kunnen bezoekers van het museum op donderdag 28 december en op donderdag 4 januari een presentatie bijwonen over “De geschiedenis van de Vesting”  waarbij diverse wetenswaardigheden en verhalen worden verteld over het ontstaan van de Hellevoetse vesting. Vanzelfsprekend komen daarbij ook de twee monumentale marinegebouwen ,waarin het Nationaal Brandweermuseum sinds 1962 is gevestigd, aan de orde.

Donderdag 28 december vindt er tevens een boekpresentatie voor kinderen plaats. Op verschillende momenten op de dag zal brandweerofficier en schrijfster Sharon Wünsch voorlezen uit haar nieuwe boek “Brandee het brandweermeisje” en daarbij allerlei veiligheidstips geven.  Het boek, waarin het meisje Brandee spannende avonturen beleeft in haar poging om bij de jeugdbrandweer te komen, zal zowel jong als oud zeker aanspreken.

Bezoekers van het museum die naast het bekijken van de collectie nog meer te weten willen komen over de brandbestrijding en de blusmiddelen in Nederland kunnen op dinsdag 2 januari terecht voor een gratis rondleiding door het museum. De enthousiaste gidsen van het Brandweermuseum nemen het publiek dan graag mee in de wereld van de brandweer en beantwoorden met plezier allerlei vragen uit het publiek.

Dinsdag 2 januari is ook de dag dat een aanwezige deskundige over technische details van de bluswagens vertelt, aangevuld met aanstekelijke verhalen uit de praktijk. Wie dus meer wil weten over de technische achtergrond van de aanwezige brandweervoertuigen doet er goed aan op dinsdag 2 januari langs te komen in het brandweermuseum.

Als afsluiting van de activiteiten in de kerstvakantie is er op vrijdagochtend 5 januari een kinderexcursie speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar . De excursie, met verschillende leuke activiteiten, wordt georganiseerd i.s.m. de afdeling Leer&Beleef van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en start vanuit de bibliotheek. Meer informatie en aanmelding voor deze activiteit via www.leerenbeleef.nl

Kijk hier voor exacte data en tijden van de openstelling van het museum

Let op : Eerste en Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Kijk hier voor een overzicht van de genoemde extra activiteiten.