29/10 2019

Kijkje Alz... in het Brandweermuseum

10:30 12:00

"Kijkje Alz ... in het Brandweermuseum" is een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren.

U bekijkt, samen met een klein groepje andere deelnemers, een aantal collectiestukken in het museum waarover u met elkaar in gesprek gaat. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen brengt u met elkaar de objecten tot leven. Een speciaal hiervoor getrainde rondleider en gastvrouw helpen u hierbij met vragen en creatieve opdrachten op weg.

"Kijkje in het Brandweermuseum" is onderdeel van het programma "Kijkje in de Vesting Alz..." waarbij er vanaf april 2019 diverse data zijn waarop u in een van de musea in de vesting van Hellevoetsluis van harte welkom bent om eens een "kijkje" te komen nemen. De volgende data staan gepland:

Kijkje op de Buffel : 27 juni 2019

Kijkje in het Stadsmuseum :  3 september 2019 (rolstoeltoegankelijk via brandweermuseum)

Kijkje op de Noordhinder :  3 oktober 2019

Kijkje in het Brandweermuseum :  29 oktober 2019 (rolstoeltoegankelijk)

Kijkje op de Buffel :  21 november 2019

Duur : programma/rondleiding duurt ongeveer 90 minuten

Aanvang : 10:30 uur

Kosten : € 5,- per persoon

Reserveren is noodzakelijk

Heeft u vragen of wilt u reserveren? Neem dan contact op met Droogdok Jan Blanken, telefoonnummer 0181-310 197 of info@droogdok.nl

Dit initiatief wordt ondersteund door gemeente HELLEVOETSLUIS en Stichting Alzheimer Nederland.