Adres en route

Adres :

Nationaal Brandweermuseum
Industriehaven 8
3221 AD Hellevoetsluis

Het Nationaal Brandweermuseum is op de volgende manieren bereikbaar :

Met de auto

Vanuit Goeree-Overflakkee
U rijdt over de Haringvlietsluizen (N57) richting Brielle/Hellevoetsluis. Bij de eerste rotonde neemt u de eerste afslag (rechts) richting Hellevoetsluis. U volgt deze weg en in Hellevoetsluis neemt u op de Amnesty Internationallaan op de tweede rotonde de eerste afslag (rechts). U blijft de weg vervolgen totdat u bij de Brielse poort de Vesting binnen rijdt. Blijf rechtdoor rijden en sla aan het einde van de weg (Opzoomerlaan) tweemaal rechtsaf. U arriveert dan bij het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven waar u gratis kunt parkeren. Mocht deze parkeergelegenheid vol zijn dan kunt u ook aan het eind van de Opzoomerlaan de parkeerplaats van het gemeentehuis oprijden. Ook hier is het gratis parkeren. Vanaf deze parkeerplaats is het slechts een paar minuten lopen naar het Nationaal Brandweermuseum. 

Vanuit Rotterdam
U rijdt op de A15 richting Europoort/Hellevoetsluis. Na de Botlektunnel neemt u de afslag Spijkenisse. Rijd tot aan de T-splitsing en sla hier rechtsaf richting Heenvliet/Geervliet/Hellevoetsluis. Rijd rechtdoor en neem de afslag Hellevoetsluis. U rijdt nu langs een kanaal. Ga aan het einde van deze weg bij de T-splitsing rechtsaf. Bij de eerste rotonde gaat u rechtdoor (tweede afslag), de tweede rotonde ook en de derde rotonde neemt u driekwart (linksaf). Als u rechtdoor blijft rijden, komt u de Vesting via de Brielse poort binnen. Blijf rechtdoor rijden en sla aan het einde van de weg (Opzoomerlaan) tweemaal rechtsaf. U arriveert dan bij het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven waar u gratis kunt parkeren. Mocht deze parkeergelegenheid vol zijn dan kunt u ook aan het eind van de Opzoomerlaan de parkeerplaats van het gemeentehuis oprijden. Ook hier is het gratis parkeren. Vanaf deze parkeerplaats is het slechts een paar minuten lopen naar het Nationaal Brandweermuseum.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het NS-station Rotterdam Centraal of Schiedam Centrum kunt u de metro naar Spijkenisse Centrum nemen en daar overstappen op buslijn EBS 106 naar Hellevoetsluis. Uitstappen bij halte 'Vesting'. Vanaf deze halte is het ca. 10 minuten lopen naar het museum. Ook kunt u er voor kiezen om vanaf Spijkenisse Centrum voor EBS bus 404 te kiezen en dan bij de halte "Amnesty Internationallaan" uit te stappen. Vanaf deze halte is het ca. 2 km lopen naar het brandweermuseum.