Organisatie

Het Nationaal Brandweermuseum wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij zorgen voor het openhouden van het museum, onderhouden de collectie en de tentoonstellingen en verzorgen de collectieregistratie. Daarnaast verzorgen zij rondleidingen, zorgen voor catering en kantine, verkopen allerlei artikelen in de museumwinkel en werken mee aan activiteiten en projecten. Zonder hun inzet zou het museum dan ook niet kunnen zijn wat het is.

Brandweermuseum Hellevoetsluis en het Nationaal Veiligheidsinstituut

Vanaf 2011 is het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis onderdeel geweest van de Stichting Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI), samen met PIT-Expo Almere, het Nationaal Brandweer Documentatie Centrum (NBDC), het Nationale Politiecollectie en het Museum Bescherming Bevolking (MBB) in Grou en Rijswijk. Het NVI is het platform voor historisch erfgoed dat betrekking heeft op veiligheid en hulpverlening in Nederland.

Vanaf 1 juli 2021 is de exploitatie van het brandweererfgoed in het museum in Hellevoetsluis overgenomen door de Stichting Brandweermuseum Hellevoetsluis.
Het NVI is eigenaar gebleven van de collectie en heeft dat in bruikleen gegeven aan de Stichting BMH.
De vrijwilligers blijven hard werken aan het tentoonstellen van de geschiedenis van de Nederlandse Brandweer.

We zijn open van 27 t/m 30 december 2021 en van 2 t/m 9 januari 2022, dagelijks van 10-16 uur.

Groepen van meer dan 10 personen kunnen op afspraak het museum bezoeken via aanmelding op administratie@brwmh.nl

Bedrijfsvoering en sponsoring

Ons museum heeft als inkomstenbronnen de entreegelden, de opbrengsten van catering en winkel en de subsidie van de gemeente Hellevoetsluis. Wij op zoek naar sponsoren die ons museum een warm hart toedragen en een financiĆ«le bijdrage aan de exploitatie willen leveren. Ook voor sponsoring van speciale projecten staan wij open.

Mail naar directie@brwmh.nl t.a.v. Ben Janssen, directeur.