Digitalisering objecten

Digitalisering is een uitdaging voor musea. Weliswaar bieden het Internet en verschillende apps de musea meerdere mogelijkheden om hun collecties en voorwerpen digitaal te ontsluiten, toch komt er veel handwerk bij kijken.

Als Nationaal Brandweermuseum zijn we daarom trots dat het 6.000ste object is geregistreerd en beschreven. Dit object betreft een koperen straalpijp met een inlaatopening van 53 mm en een spuitopening van 14 mm. De straalpijp heeft een verwisselbaar bronzen mondstuk met storz-koppeling, is omwikkeld met afgelakt rood touw en behoort tot de groep Watervoerende Armaturen. Het object is naar schatting geproduceerd tussen 1930 en 1935.

Ook na het behalen van deze mijlpaal gaan we door met het digitaliseren van onze collectie. Des te meer objecten digitaal geregistreerd staan des te beter en duidelijker het beeld wordt van het cultureel erfgoed waarover we in Nederland beschikken. Als Nationaal Brandweermuseum dragen we daar natuurlijk graag ons steentje aan bij.

Object 6000