Hulp bij restauratie

Magirus 5. jpg[4].JPG

Na jarenlang dienst te hebben gedaan bij brandweerkorps Gouda is de Magirus Deutz Mercur, die vanaf 1994 in het Nat. Brandweermuseum in Hellevoetsluis staat, toe aan een grondige restauratie.

Deze Magirus Deutz Mercur 120 F, gebouwd in 1960, biedt plaats aan 8 personen en heeft een Motorkracht opbouw. Het is een bijzonder voertuig dat zeker de aandacht trekt omdat het van een type is dat niet vaak gebruikt werd voor de bouw van een brandweervoertuig. Zo zijn er maar een paar van deze brandweerwagens in gebruik geweest in Nederland.

Het Nationaal Brandweermuseum is daarom oprecht trots op deze brandweerwagen en wil hem graag weer in volle glorie aan het publiek laten zien.Vrijwilligers van het museum voeren momenteel met zorg en aandacht de restauratie van het voertuig uit. Een flinke klus, welke naast veel tijd ook de nodige uitgaven aan materialen met zich meebrengt.